Vi har 6 heste 4 OX Araber og 2 Amerikanske miniature.

Hvad bruger vi vores dyr til ?
først og fremmest, er vores heste/dyr en del af vores familie, vi køber aldrig heste med-henblik på videre salg. Vi elsker deres kærlige personlighedder, og planen er for alle araberne at de skal være rideheste, til hyggelige skovture rundt om i skovene her på Norddjurs. Med de små miniture heste, er planen de skal indgå i en terapi "virksomhed", hvor vi besøger plejehjem, børnehaver og andre steder hvor mennesker, store som små, har brug for lidt lys i hverdagen. Tabasco er hingst, og er kørt til med hestevogn. Den Amerikanske miniture race, er avlet i USA til minedrift, de kan ikke bære noget særlig på deres ryg, men de kan trække 8 gange deres egen vægt på bringen. Den store forskel på en normal pony og en miniture hest, er bedst forklaret, med billeder. Tager man et foto af en miniture, fra hestens hovedhøjde, kan man ikke se at den kun er 80 cm i stang, den er med andre ord normal slank og har samme proprationer som en stor hest. 

Vores ride stil er ikke noget specifik, men vi holder meget af den afslappede ride stil man finder i Western ridning, den er perfekt til skovture, og der er noget sjovt over at arbejde sammen med hesten til at løse arbejdsopgaver, som vi mennesker ikke er stærke nok til at udføre alene. Normal når man snakker western, så tænker man Quater heste, men vi holder af den meget senestive fuldblods araber. Araberen får ofte skyld for at være "let antændelige", men for os er det spejling af ens egen udstråling som reflektere sig i hesten, med andre ord hvis du håndtere en OX'er og dit adrenalinen går op, gør Araberens adrenalin det samme, hermed ikke sagt at det samme ikke sker med andre heste racer, men OX araberens sensitivitet opfanger det bare hurtigere. Det er vigtig og huske at det går begge veje, så lige så hurtig adrenalinen kommer op lige så hurtig kan den komme ned igen, det giver bl.a. en sideffekt, der gør OX'er til en hurtigløber, de går ikke trætte og forsøger at undgå arbejde, men de elsker hvert sekund de får lov. Bliver det varmt kan man se deres næsebor bliver store og hjælper med kølingen, en gave de har fået med sig fra deres fortid i de tørrer ørkenområder. 

Med de små Amerikanske minuture, har vi fundet en gave i deres blide sind. De er små og nemme at have med indenfor. Der sker noget magisk når de møder børn og f.eks. ældre mennesker, i stolhøjde. Samtidig ser vi det som en gave at vi efterfølgende kan spændefor den lille hestevogn. Normal når vi skal have vores gangbesværede bekendte med på gåtur, ender de ofte i en bil, hvor de bliver til de kommer hjem. Med f.eks. Tabasco går vi alle i samme tempo, og med vores hoveder i samme højde.